Een nieuwe tuin, een voorbeeld van tuinontwerp tot aanleg

De basis van een tuin is een goed tuinontwerp! Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of wilt u een bestaande tuin ingrijpend aanpassen, dan is een goed tuinplan de eerste stap. In het eerste gesprek bespreken we de wensen die u heeft voor de tuin. In overleg worden er een of meerdere tuinontwerpen gemaakt.Een schetsontwerp geeft de indeling van de nieuwe tuin aan en geeft een goed idee van wat er mogelijk is.

Heeft u een ontwerp gekozen? Dan is het nu tijd om hierbij passende materialen te kiezen. Ik help u bij het kiezen van het juiste bestratingsmateriaal, dat past bij de stijl van de tuin en uw budget. Ondertussen wordt het tuinontwerp verder uitgewerkt tot een technische tekening. Hierop zijn de juiste maten vermeld, en worden detailoplossingen inzichtelijk. Deze informatie is vooral nodig om de hovenier de tuin precies zo te laten aanleggen zoals u wilt.

Nu kan met de aanleg van de tuin worden gestart. Dit betekent vaak dat eerst het grondwerk voor de tuin in orde wordt gemaakt. De bestratingvakken worden ontgraven en geel zand wordt ingebracht. Kabels voor verlichting, afwatering en eventuele fundering voor muren of bakken worden aangelegd.

Na het grondwerk wordt de bestrating en andere harde materialen aangebracht. Terrassen, waterpartijen, bloembakken, vlonders en andere objecten maken de structuur van de tuin al zichtbaar.

Maar een tuin is natuurlijk niets zonder beplanting. Ik maak hiervoor een beplantingsplan. Bomen, heesters, hagen en vaste planten; de opzet van het beplantingsplan is om jaarrond een mooi en groen beeld te krijgen. Er wordt rekening gehouden met de kleur, onderhoud en afwisselende bloeiperiodes van de diverse planten.

Wilt u ook een nieuwe tuin? Maak dan vrijblijvend een kennismakingsafspraak via info@tulipatuin.nl

Contact

Tulipa Tuinontwerp
Goossen Bunder 1
5298 NG Liempde
06-30773197
info@tulipatuin.nl

© 2018 Tulipa Tuinontwerp & Groenprojecten Tuinontwerp en Tuinadvies info@tulipatuin.nl 06-30773197